Președintele Germaniei, decorat cu Ordinul Național ”Steaua României”

Preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier a fost decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Colan. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de decorare.

Președintele Germaniei și soția sa au fost decorați cu înalte distincții lae statului român

Președintele României a conferit în semn de „înaltă apreciere pentru contribuţia excepţională avută la promovarea democraţiei şi securităţii regionale, pentru dezvoltarea relaţiilor de prietenie şi colaborare dintre ţara noastră şi Republica Federală Germania„.

Acordarea unei înalte distincții a fost realizată și pentru soția înaltului demnitar german. Klaus Iohannis a onferit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Cruce lui Elke Budenbender, soţia preşedintelui Frank-Walter Steinmeier. De asemenea, președintele României a decorat şi alţi reprezentanţi ai statului german, inormează Agerpres.

Ambasadorul și directorull politicii externe germane – decorați de Iohannis

În semn de „înaltă apreciere pentru contribuţia excepţională avută la dezvoltarea relaţiilor bilaterale dintre ţara noastră şi Republica Federală Germania”, preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Ofiţer ambasadorului Republicii Federale Germania în România, Peer Gebauer. Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Ofiţer a fost oferit ministrului de stat pentru Europa şi Climă în Ministerul Afacerilor Externe, Anna Luhrmann. La fel, Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Ofiţer a fost conferit directorului direcţiei pentru politică externă – Administraţia prezidenţială federală, Wolfgang Silbermann.

În semn de înaltă apreciere pentru contribuţia excepţională avută la dezvoltarea relaţiilor de prietenie şi colaborare româno-germane, pentru înţelegerea şi interesul manifestate faţă de civilizaţia şi cultura românească”, şeful statului a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler consulului Republicii Federale Germania la Sibiu, Kerstin Ursula Jahn, şi consulului Republicii Federale Germania la Timişoara, Regina Lochner.

Preşedintele Republicii Federale Germania efectuează până vineri o vizită de stat la Bucureşti, Sibiu şi Timişoara. El a fost primit miercuri la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis, mai precizează sursa citată.

2 thoughts on “Președintele Germaniei, decorat cu Ordinul Național ”Steaua României”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *