ABBA exclude reuniunea la Eurovision 2024, la 50 de ani de la câștigarea trofeului

Bjorn Ulvaeus și Benny Andersson de la ABBA au exclus o reuniune la Concursul Eurovision 2024 din Suedia natală.

2024 – a 50-a aniversare a trupei ABBA

Anul viitor va fi cea de-a 50-a aniversare a trupei care a câștigat competiția cu melodia lor Waterloo. Momentul a fost o premieră pentru Suedia. Vorbind cu BBC Newsnight, perechea a respins și ideea că ar putea compune melodia de început a concursului cu care va intra națiunea gazdă.

De când Abba a câștigat în 1974, Suedia a câștigat Eurovision încă de șase ori, inclusiv anul acesta la Liverpool.

Bjorn și Benny – care au jurat să nu mai facă turneu niciodată și ar fi refuzat o ofertă de $ 1bn pentru a juca 100 de spectacole începutul Mileniului – spun că nu vor reveni împreună cu Agnetha Fältskog și Anni-Frid Lyngstad pentru a face spectacol – chiar și pentru o noapte.

„„Nu vreau”, spune Andersson, „și dacă nu vreau, ceilalți nu vor. Este la fel pentru toți patru – cineva spune „nu” – este un nu ”.”

ABBA: ” legătura cu publicul a fost foarte importantă pentru noi”

Într-un interviu, Abba Voyage, care prezintă recreații digitale ale celor patru membri ai trupei. Ulvaeus descrie răspunsul publicului la emisiunea londoneză drept „depășirea fiecărei așteptări””.

„„Această legătură emoțională a fost lucrul important pentru noi”, spune el. „„Nu am știut niciodată până nu am început dacă asta va funcționa.

„„Intelectul lor le spune că nu suntem acolo – dar emoțional sunt conectate, ceea ce este un lucru fantastic”.”

Ulvaeus consideră că tehnologia inovatoare folosită în spectacolul lor va fi folosită în viitor pentru a crea avatare ale artiștilor decedați care nu își pot da consimțământul – reprezentând o dilemă atât pentru producători cât și pentru public.

Deși inițial a fost raportat că arena Abba Voyage construită special va fi demontată și transportată în întreaga lume în urma rulării sale din Londra, compozitorii spun că acum au în vedere să ofere clădirea – construită în apropierea Stadionului Olimpic din Stratford – „comunității”” în cazul în care nu sunt în măsură să extindă contractul de închiriere atunci când expiră în patru ani.

De asemenea, au în vedere construirea replicilor structurii din America de Nord și Asia și ar dori să ducă reality show-ul virtual imersiv în Australia.

Anderson și Ulvaeus colaborează foarte bine de mult timp

Când au fost întrebați dacă vor fi dornici să vadă o a treia tranșă a hitului comedie romantică de la Hollywood, Mamma Mia – bazată în jurul muzicii lor și așezată pe o insulă grecească idilică – Andersson a emis o lovitură fanilor muzicalului. ”Fără schimbări substanțiale”, spune el – ”un nou cadru și un scenariu irezistibil – nu va exista un alt film în serie”.

Cei doi se cunosc din 1966 și spun că dorința lor constantă de a scrie material nou și de a face lucruri noi și-a menținut relația proaspătă.

„„Pentru că nu am stat niciodată nemișcați, niciunul dintre noi nu a stagnat”, explică Ulvaeus. „Ceea ce se întâmplă atât de des în duo-urile de scriere a cântecelor”.”

Ei spun chiar că de-a lungul a 57 de ani, nu au eșuat niciodată cu adevărat. „„Am avut opinii diferite”, spune Ulvaeus, „mule, multe””. „„Dar nu contează”, spune Andersson, „pentru că ceea ce am obținut împreună, ne ține împreună””.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *