REPER: Guvernarea PSD-PNL a epuizat soluțiile la crizele din România

Reprezentanţii REPER sunt profund nemulțumiți de prestația guvernării actuale. Ei consideră că, prin anunţul făcut de preşedintele social-democraţilor, Marcel Ciolacu, privind suspendarea negocierilor pentru formarea noului Guvern, majoritatea PSD – PNL a epuizat soluţiile pentru crizele prin care trece România.

REPER acuză : e o fugă de răspundere

”Biroul Naţional REPER, întrunit astăzi, a constatat că prin anunţul făcut de Marcel Ciolacu, copreşedintele coaliţiei de guvernare, majoritatea PSDPNL a epuizat soluţiile pentru crizele prin care trece România. Unele generate chiar de PSD şi PNL. E o fugă de răspundere ruşinoasă a lui Marcel Ciolacu din faţa problemelor ţării. Printre ele amintim: criza din educaţie şi greva profesorilor, problema pensiilor speciale, gaura din finanţele publice, ratarea intrării în Schengen. De asemenea, amânarea şi posibila pierdere a banilor din PNRR din cauza nerealizării reformelor asumate de statul român”, se arată într-un comunicat transmis Agerpres.

Biroul Naţional REPER solicită PSD şi PNL să-şi asume limitele şi să deschidă guvernarea pentru soluţii profesioniste.

”Dacă le e frică şi nu au oamenii care să-şi asume rezolvarea acestor probleme, să fie sinceri faţă de cetăţeni. Ș apoi să ceară ajutorul… Nouă nu ne e frică de guvernare, avem soluţii pe fiecare dintre temele de care fug PSD şi PNL. Pentru fonduri europene, Schengen, pensii speciale, educaţie – şi pe oricare dintre aceste subiecte putem nominaliza oameni curajoşi şi competenţi care să le rezolve”, spune Dragoş Pîslaru, copreşedinte REPER, potrivit comunicatului.

Performanța guvernării este lamentabilă, susține Ramona Strungariu

”Le este frică să guverneze şi mai ales să îşi asume responsabilitatea decontului pentru performanţa guvernării. În acest moment, bilanţul este vizibil în stradă. Acolo unde se află astăzi profesorii în grevă. Se vede în banii europeni pe care îi ratăm, capitol cu capitol, din PNRR. Se vede în calitatea propunerilor din legile educaţiei sau în laşitatea pe tema pensiilor speciale. Nu mai e vorba despre guvernarea PSD – PNL, ci despre faptul că România a ajuns la limită cu nişte fricoşi care nu vor, nu au, nu caută competenţă la guvernare.

Solicităm să fie numiţi urgent în Guvern oameni care au curajul de a asuma guvernarea, profesionişti pentru portofoliile critice, din interiorul sau din afara rezervelor de cadre politice PSD – PNL, UDMR, dacă acestea nu mai există. REPER are aceşti oameni şi soluţii pentru domeniile cheie. REPER a prezentat deja abordarea atât tehnică, cât şi politică, pentru fiecare dintre crizele în desfăşurare. Avem şi curajul de a le pune în practică”, afirmă, la rândul său, Ramona Strugariu, copreşedinte al REPER.

2 thoughts on “REPER: Guvernarea PSD-PNL a epuizat soluțiile la crizele din România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *